Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Van perfect naar alert organiseren bij een woningcorporatie

De betreffende woningcorporatie is ontstaan uit een fusie van twee organisaties. Met de opzet van één centrale afdeling ‘Vastgoedontwikkeling’ gaat ze niet alleen voor ‘de stenen’, maar voor een integrale benadering; een combinatie van zorg voor de mensen en de buurt en een renovatietraject, waarin op duurzaamheid wordt ingezet. Na twee jaar komen de eerste signalen dat het project niet ‘in control’ is. Met de eerste pogingen voor verbetering op het vlak van sturing en beheersing dringt het besef door dat er meer aan de hand is.

Raad van Bestuur-lid Bob Vulta: “We zagen dat de mensen in de organisatie meer hun verantwoordelijkheid moesten vóelen, leren om afspraken te maken en samen te werken. Vanaf het eerste gesprek had Shirine de disfunctionele patronen glashelder. Het was tijd voor verandering; inzet op gedrag en cultuur.” Over reconstructie op locatie en de weg naar alert organiseren.

Klik op Interview Woningcorporatie voor het hele interview met Bob Vulta, Lid van de Raad van Bestuur, en Inge Groens, interne adviseur organisatie ontwikkeling.

Het huis was veelzijdig
Het had bijvoorbeeld een voorkant
En een achterkant
En maar liefst twee zijkanten
Ja, veel zijkanten had het huis

Het had geen dak
Het huis had een deksel
Het huis had geen deuren
Het deksel was een deur
Het huis had geen ramen
Het had wel gordijnen
En kozijnen

Het was ook een goed geïsoleerd huis
Het was ook goed geïsoleerd
Er lag stof in het huis
En een vergeten bouwvakker

 
 
26.03.2021 - 09.04.2021

Strange workshop 2021