Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Van perfect naar alert organiseren bij een woningcorporatie

De betreffende woningcorporatie is ontstaan uit een fusie van twee organisaties. Met de opzet van één centrale afdeling ‘Vastgoedontwikkeling’ gaat ze niet alleen voor ‘de stenen’, maar voor een integrale benadering; een combinatie van zorg voor de mensen en de buurt en een renovatietraject, waarin op duurzaamheid wordt ingezet. Na twee jaar komen de eerste signalen dat het project niet ‘in control’ is. Met de eerste pogingen voor verbetering op het vlak van sturing en beheersing dringt het besef door dat er meer aan de hand is.

Raad van Bestuur-lid Bob Vulta: “We zagen dat de mensen in de organisatie meer hun verantwoordelijkheid moesten vóelen, leren om afspraken te maken en samen te werken. Vanaf het eerste gesprek had Shirine de disfunctionele patronen glashelder. Het was tijd voor verandering; inzet op gedrag en cultuur.” Over reconstructie op locatie en de weg naar alert organiseren.

Klik op Interview Woningcorporatie voor het hele interview met Bob Vulta, Lid van de Raad van Bestuur, en Inge Groens, interne adviseur organisatie ontwikkeling.

Vroeger kreeg je zaadjes toegestuurd, die plantte je toen in de grond en 5 jaar later had je dan een kleine boom.

Of je stuurde prille liefdesbrieven heen en weer en 5 jaar later had je dan een vrouw.

 

Blijf met je tengels van organisaties af!

Al twintig jaar vertel ik opdrachtgevers dat ik weliswaar als …
 
26.03.2021 - 09.04.2021

Strange workshop 2021