Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Van perfect naar alert organiseren bij een woningcorporatie

De betreffende woningcorporatie is ontstaan uit een fusie van twee organisaties. Met de opzet van één centrale afdeling ‘Vastgoedontwikkeling’ gaat ze niet alleen voor ‘de stenen’, maar voor een integrale benadering; een combinatie van zorg voor de mensen en de buurt en een renovatietraject, waarin op duurzaamheid wordt ingezet. Na twee jaar komen de eerste signalen dat het project niet ‘in control’ is. Met de eerste pogingen voor verbetering op het vlak van sturing en beheersing dringt het besef door dat er meer aan de hand is.

Raad van Bestuur-lid Bob Vulta: “We zagen dat de mensen in de organisatie meer hun verantwoordelijkheid moesten vóelen, leren om afspraken te maken en samen te werken. Vanaf het eerste gesprek had Shirine de disfunctionele patronen glashelder. Het was tijd voor verandering; inzet op gedrag en cultuur.” Over reconstructie op locatie en de weg naar alert organiseren.

Klik op Interview Woningcorporatie voor het hele interview met Bob Vulta, Lid van de Raad van Bestuur, en Inge Groens, interne adviseur organisatie ontwikkeling.

Ooit zal ik verstrengeld raken in een belangenconflict met aan de ene kant – zeg maar – mijn pleegmoeders en aan de andere kant de sociale dienst.

En dat mijn pleegmoeders dan gaan roepen: “Neemt u hem, neemt u hem maar!”

Maar de sociale dienst blijft stug weigeren: “Hij is van u, wij hebben er niets meetemaken!”

En dan gaat de ene kant met lepels en borden smijten en de andere kant

gooit stapels formulieren en pennen terug.

En dat ik dan zelf moet kiezen tussen mijn pleegmoeders en de sociale dienst

en dat ik dan tegen mijn pleegmoeders en de sociale dienst ga kiezen, en voor het conflict, de ruzie.

En dat ik zo op een hardvochtige manier alsnog volwassen zal worden.

 
 
15.03.2019 - 05.04.2019

Strange workshop 2019