Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Podcasts Ambachtschool

Met de ambachtsschool maakten we diverse podcasts. Wil je ze horen? Klik hier.

In Ambachtsschoolpodcast #11 in 2021 onderzoeken Shirine Moerkerken en Leike van Oss met elkaar wat informatie is in deze tijd. Is elk feit een mening? En elke mening een feit? Ze ontdekken met behulp van hun helden een gelaagde betekenis: van informatie die in relatie ontstaat tot informatie als abstracte constructen waarmee we elkaar in deze tijd om de oren slaan en waar we ons toe moeten verhouden.

In Ambachtsschoolpodcast nummer 6 in 2022 gaan Shirine Moerkerken, Jelger Spijkerboer en Marco de Witte in gesprek over paradoxaal veranderen. Nadenken over paradoxen is nog wel te doen, maar in de praktijk er naar handelen is nog een heel ander verhaal. Nieuwsgierig verkennen zij enkele handelingsmogelijkheden en gaan zij in op een paar vuistregels, waarlangs je de spanning die ontstaat bij paradoxaal handelen het beste kunt hanteren.

In de 11e Ambachtsschoolpodcast in 2022 verkennen Brechtje Kessener, Leike van Oss en Shirine Moerkerken het fenomeen ‘autoriteit’. Zij laten zich inspireren door Paul Verhaeghe, die er het gelijknamige boek over schreef. Brechtje, Leike en Shirine ontdekken dat vandaag de dag – met afbrokkelende bronnen van autoriteit – in en tussen organisaties steeds opnieuw gebouwd moet worden aan nieuwe bronnen van autoriteit. En dat autoriteit dus eigenlijk een werkwoord zou moeten zijn.

Vroeger kreeg je zaadjes toegestuurd, die plantte je toen in de grond en 5 jaar later had je dan een kleine boom.

Of je stuurde prille liefdesbrieven heen en weer en 5 jaar later had je dan een vrouw.