Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

“Practice what you preach”

 ‘Practice what you preach’ om werkelijke innovatie in de zorg te realiseren

Hester de Wit, programmacoördinator, en Bea van Gee, programmasecretaris, praten met veel enthousiasme over het programma “Gezonde Slagkracht” dat zij vanuit hun organisatie coördineren. Het is een programma dat het Ministerie van VWS heeft geïnitieerd en waarvoor ze subsidie beschikbaar stelt aan gemeenten die bepaalde leefstijlthema’s (alcohol, drugs, obesitas en roken) integraal aanpakken. Elke Nederlandse gemeente kon projectvoorstellen indienen om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Hester belde Shirine Moerkerken: “Bij mijn vorige werkgever had ze ook gemeenten ‘in beweging’ gekregen. Dat had veel indruk op me gemaakt. Ze was precies de persoon die we nodig hadden”. Bea: “Dat hebben we geweten. Haar eerste reactie was nogal shocking: “Dus jullie willen dat ik een bijeenkomst organiseer om ánderen in beweging te krijgen? Je kan de ánder niet veranderen. Ik wil jullie graag ondersteunen, maar op zo’n manier dat jullie zelf de beweging maken, die je anderen ook gunt.”

Lees hier hoe Strange deze organisatie die innovatie in de zorg stimuleert, heeft ondersteund bij het doormaken van een werkelijke verandering: Interview Innovatie in de Zorg

Het huis was veelzijdig
Het had bijvoorbeeld een voorkant
En een achterkant
En maar liefst twee zijkanten
Ja, veel zijkanten had het huis

Het had geen dak
Het huis had een deksel
Het huis had geen deuren
Het deksel was een deur
Het huis had geen ramen
Het had wel gordijnen
En kozijnen

Het was ook een goed geïsoleerd huis
Het was ook goed geïsoleerd
Er lag stof in het huis
En een vergeten bouwvakker

 

Rouwen

Mijn zoontje staat huilend voor het raam. Hij is het …
 
26.03.2021 - 09.04.2021

Strange workshop 2021