Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Maurits Broekema

Na zijn studies Theater en Wijsbegeerte is Maurits acht jaar als theatermaker actief geweest. De afgelopen twaalf jaar vindt hij zijn weg als veranderkundige in organisaties. In 2013 sloot hij zich als partner aan bij Strange | Strategy and Change.

“Ik ben een veroorzaker. Iemand die graag constructief ontregelt, programma’s organiseert, waarin mensen elkaar opnieuw ontmoeten.

Als veranderkundige ondersteun ik in het beleefbaar maken van de essentie.

In het theater zocht ik naar wat mensen in gevoel verbindt, hoe de werkelijkheid gezamenlijk beleefd wordt.

Het wonderlijke van theater is dat driehonderd mensen in een zaal het idee hebben dat ze hetzelfde gezien en gevoeld hebben.

Ik zoek in mijn werken naar wat men beleeft. Een fysieke ervaring wat een individueel en collectief proces in gang zet, dat niet meer te stoppen is; en je onvermijdelijk in de verandering zuigt.”

Klik op CV Maurits Broekema voor het curriculum vitae van Maurits Broekema.

Wanneer ik mij herinner aan de toekomst zie ik vooral Star Trek, ontmoetingen met andere levensvormen en met paralelle werelden, interplanetaire ontwikkeling.

In het heden stelt de toekomst niets meer voor, reisjes van 10 minuten in gewichtloze toestand rond de aarde voor wat rijke zakenmensen en acteurs, dat zijn de dromen, dat is de toekomst van de ruimtevaart, dat is wat bij ons past.

De interplanetaire ontmoetingen met andere ,nog vreemdere, culturen, dat hoort niet bij ons, dat is iets van de elite van dit universum, bah!

 

Begrip leidt tot non-interventie

Van Lean, Theory U, Kata tot Tribal leadership. You name …