Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Mindful organiseren tussen leven en dood op een Intensive Care

De IC is een strategische schakel van een ziekenhuis. Het kloppend hart van het ziekenhuis levert uitstekende prestaties. Het heeft een laag sterftecijfer. In deze omgeving verleidde Shirine de hele afdeling, dus ook de doktoren, tot blamefree evaluaties en experimenten. Het resultaat is een informed culture waarin alertheid is toegenomen, men elkaar aanspreekt op alle niveaus en telkens uitdaagt tot nieuwe werkwijzen en afspraken. Met name de verpleegkundigen voelen zich veiliger, durven zich uit te spreken en daarmee kan het niet anders dan dat ook de patiëntveiligheid is toegenomen. Over mindful organiseren tussen leven & dood.

Voormalig Raad van Bestuurslid, Chantal Dokter: “Door het ontwikkeltraject met Shirine zijn bedekte communicatie- en samenwerkingsproblemen expliciet geworden. Mooi is dat Shirine echte bewustwording én praktische handvatten aanreikt.”

Klik op Interview IC Ziekenhuis voor het hele interview met Chantal Dokter, Lid van de Raad van Bestuur, en Willem Optrug en Nienke Forton, beiden Intensivist op de Intensive Care.

Ik word niet graag geduwd.
Ik word liever meegetrokken.
Duwen is iets tegen jouw rug, meetrekken is iets van aan je schouders of armen.
Duwen is rechtdoor, meetrekken is ergens naar links of naar rechts.
Duwen is de straat meetrekken zijn de struiken.

 
 
26.03.2021 - 09.04.2021

Strange workshop 2021