Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Heatful relations in het theater in drie bedrijven

Als Leo Frankinge een paar jaar geleden directeur wordt bij een groot Theater, valt hem op dat de afdelingen erg op zichzelf werken.” Ieder dicteerde vanuit zijn eigen winkel. De betrokkenheid was laag. Er werd nauwelijks naar elkaar geluisterd. Een staf moet op grote lijnen sturen; visie en plannen, maar de groep was te groot. We konden geen slagen maken.”

Na een klassiek organisatieadviestraject (de organisatie van 35 man krijgt een heus organogram met hiërarchische lagen) en een conflict dat eindigt bij de rechtbank is het tijd voor een andere koers. Shirine neemt de regisseursrol en weet op een originele theater-eigen manier de organisatie in beweging te krijgen. “De manier waarop Shirine met de organisatie werkt haalt écht andere dingen naar boven. Ze haalt de angels er uit en zet de organisatie in beweging. We zijn nu volwassen genoeg om bepaalde dingen zelf te doen en onszelf vragen te stellen. De organisatie is nu zoals hij is. The show must go on.”

Klik op Interview Het Theater voor het hele interview met Leo Frankinge, Directeur va Het Theater, en Lucas Welte, hoofd marketing en communicatie.

Het huis was veelzijdig
Het had bijvoorbeeld een voorkant
En een achterkant
En maar liefst twee zijkanten
Ja, veel zijkanten had het huis

Het had geen dak
Het huis had een deksel
Het huis had geen deuren
Het deksel was een deur
Het huis had geen ramen
Het had wel gordijnen
En kozijnen

Het was ook een goed geïsoleerd huis
Het was ook goed geïsoleerd
Er lag stof in het huis
En een vergeten bouwvakker

 
 
26.03.2021 - 09.04.2021

Strange workshop 2021