Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Boek ‘Met conflict verandering veroorzaken’

Shirine schrijft een nieuw boek: Met conflict verandering veroorzaken.

Hoe zoek je met elkaar naar innovatieve oplossingen in maatschappelijke vraagstukken, die spelen over de grenzen van organisaties heen?

Kinderen gezond laten opgroeien en zich laten ontwikkelen is niet de zaak van één speler; een metrolijn aanleggen door een dichtbebouwd gebied ook niet; en condities creëren voor een duurzame samenleving ook al niet. Keer op keer blijkt het voor de betrokken spelers lastig te zijn om samen te werken. Zij hebben verschillende perspectieven op het vraagstuk, spreken verschillende talen en hebben verschillende belangen.

Dit boek beschrijft hoe conflict dan niet iets is wat je wilt vermijden, maar wilt opzoeken. Conflict is noodzakelijk, functioneel, levert benodigde variëteit op. Shirine Moerkerken deelt ervaringen met je, zodat je als het ware haar jarenlange zoeken en uitproberen in je rugzak kunt meenemen. En zij reikt je ideeën aan om zelf te gaan uitproberen.

Dit boek gaat over hoe je functioneel conflict inzet bij het verder brengen van complexe maatschappelijke vraagstukken. En over hoe je intervenieert bij disfunctioneel conflict en dit tot functioneel conflict maakt. Als je dit boek hebt gelezen, ga je conflict en verschil net zo waarderen als Shirine. En ga je ermee werken om nieuwe mogelijkheden en innovatieve oplossingen te veroorzaken.

Eind 2020 zal het boek verschijnen.

Ik word niet graag geduwd.
Ik word liever meegetrokken.
Duwen is iets tegen jouw rug, meetrekken is iets van aan je schouders of armen.
Duwen is rechtdoor, meetrekken is ergens naar links of naar rechts.
Duwen is de straat meetrekken zijn de struiken.

 

Stress!!!

Eindelijk begin ik weer vaste grond onder mijn voeten te …