Strange | Strategy & Change
Advies bij strategie en verandering
 

Jaap van ‘t Hek

Jaap van ‘t Hek (1953) wordt gedreven door zijn fascinatie over het feit dat er zoveel goed gaat in een organisatie, dit soms ondanks de wijze waarop het georganiseerd is.

Zijn belangrijkste motivatie is om het werk aangenamer te maken.
In zijn ogen gebeurt dat vooral als het werk zinvoller, logischer en doelmatiger georganiseerd wordt en als de mensen het gevoel (terug-)krijgen dat hun bijdrage er werkelijk toe doet. Hij is de laatste jaren vooral werkzaam als interim-manager. Hij doet dat bij voorkeur bij organisaties die ingewikkeld zijn in hun besturing, cultuur of de aard van hun werk. Hij werkt graag samen met wetenschappers, kunstenaars, vredesactivisten, politiemensen, tuinlieden, ambtenaren en politici. Vrijwel altijd in de publieke sector. Soms is dat in de rol van eindverantwoordelijke en soms als leidinggevende van de ondersteunende functies (Financiën, P&O, ICT, Facilitair). In alle gevallen is of raakt hij betrokken bij de manier waarop de strategie en de organisatie bij elkaar passen. Jaap treedt ook op als coach en adviseur. Ook hier ligt zijn liefde in het brengen van beweging in vastgelopen verhoudingen en opvattingen.

Hij was ooit vormingswerker met werkloze Surinamers en Antillianen, beleidsmedewerker op het Amsterdamse stadhuis en organisatieadviseur bij NCIV, GITP en De Galan & Voigt. Sinds 1997 werkt hij voor zichzelf in Organisatievragen, sinds 1999 samen met Leike van Oss. Van 2000 tot 2004 was hij partner bij DeRoo Interim. Daarnaast is hij sinds 1992 als docent werkzaam op zijn eigen vakgebied(en) en verbonden aan Sioo, postdoctorale opleidingen voor adviseurs en interim-managers (SIOO). Hij is Master of Change Management (MCM), Certified Management Consultant (CMC) via de Orde van Organisatieadviseurs en hij is als een van de weinigen Master of Rather Successful Change (MRSC)

Wanneer ik mij herinner aan de toekomst zie ik vooral Star Trek, ontmoetingen met andere levensvormen en met paralelle werelden, interplanetaire ontwikkeling.

In het heden stelt de toekomst niets meer voor, reisjes van 10 minuten in gewichtloze toestand rond de aarde voor wat rijke zakenmensen en acteurs, dat zijn de dromen, dat is de toekomst van de ruimtevaart, dat is wat bij ons past.

De interplanetaire ontmoetingen met andere ,nog vreemdere, culturen, dat hoort niet bij ons, dat is iets van de elite van dit universum, bah!

 
 
15.03.2019 - 05.04.2019

Strange workshop 2019